الفراخ بالتفاح و الكريمة
المدة
حوالي ساعة و نص
عدد اﻷفراد
1 - 3
المكونات
- 4 ملعقة كبيرة ربدة
- ٢ ثمرة تفاح مقطع
- قليل دقيق
- ٤ قطعة اوراك فراخ
- 1 ثمرة بصل مقطع
- نصف كوب خل تفاح
- 2 كوب عصير تفاح
- 11 ملعقة شاي زعتر
- نصف كوب كريمة طبخ
- ملح
طريقة عمل طريقة عمل الفراخ بالتفاح و الكريمة
- تتبل الفراخ بالملح و تترك جانبا 20 دقيقة
- يسخن الفرن علي 180 درجة
- يشوع التفاح في ملعقتين من الزبدة في صينية علي النار حتي يصبح طري ثم يخرج علي مناديل ورقية
- توضع الفراخ مكان التفاح مع ملعقتين زبدة و ترش بالدقيق حتي يتغطي السطح فقط و تقلب حتي يتحول لونها بني
- ترفع الفراخ و يضاف البصل و يشوح البصل مكانها حوالي ٨ دقائق
- يضاف خل العنب علي البصل و يترك ليغلي حتي يقل الي النصف
- يضاف عصير التفاح و يترك ليغلي ثم يرش الزعتر و ملح
- تضاف الفراخ ثم توضع في الفرن نصف ساعة دون تغطية
- تخرج الصينية من الفرن و توضع الفراخ في طبق التقديم
- يضاف التفاح الي الصينية علي النار و يقلب جيدا و تترك لتغلي حتي يقل الصوص
- توضع الكريمة و تتبل بالملح حسب الرغبة ثم تقلب جيدا و تسكب علي الفراخ
- تقدم ساخنة مع ارز ابيض
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق